Recept

Hallonrutor med cream cheese frosting

 

Hallonrutor med cream cheese frosting: ca 30 st
3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl mjölk
3 dl hallon

Frosting:
200 g philadelphia
150 g mjukt smör
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Häll smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten, varvat med mjölken. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Vispa smöret krämigt och tillsätt övriga ingredienser under fortsatt vispning. Bred frostingen över kakan och dekorera med strössel eller kokos.



Hög och fin tårtbotten

Här kommer receptet på tårtbotten till traktortårtan. Eftersom receptet innehåller så många ägg så blir kakan riktigt hög och fin, inte så kompakt som vissa tårtbottnar kan bli.



Ljus tårtbotten:
5 medelstora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten och blanda försiktigt. Häll smeten i en smord springform och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.



Tårtbotten lika delar


Beskrivning:

Ta fram tre lika stora glas och mät upp lika delar av ägg, socker och mjöl/potatismjöl. Inga dl-mått behövs, utan man utgår ifrån äggen. Knäck äggen i ett glas och mät upp lika mycket socker i nästa glas och gör likadant med mjölet. Sen tillsätter man bakpulver i glaset med mjöl.

TIPS! Jag brukar byta ut 1/3 av mjölet mot potatismjöl för att få en lite luftigare kaka. För att göra en chokladbotten tar du 1/3 vardera av mjöl, potatismjöl och kakao.

Börja med att vispa ägg och socker vitt och fluffigt, sikta sedan ned mjöl och bakpulver och blanda försiktigt. Häll upp smeten i en smord form och grädda på 175 grader.



Ägg:
Till en form på 18 cm behöver man 2 ägg
Till en form på 20 cm behöver man 3 ägg
Till en form på 24 cm behöver man 4-5 ägg
Till en form på 26 cm behöver man 5-6 ägg

Bakpulver:
2-3 ägg 1 tsk bakpulver
4-5 ägg 1 1/2 tsk bakpulver
5-6 ägg 2 tsk bakpulver

Gräddning:
2 ägg 20 min
3-4 ägg 25-30 min
5-6 ägg 35-40 mi
n

Inga kommentarer: